Terapia-alan yrityksen menestyminen perustuu vahvaan ammattitaitoon
Porilaisen 100Sykkeen toimitusjohtaja Erika Lindroos korostaa vahvaa ammattitaitoa. Se on kannattavan terapia-alan yrityksen perusta. ”Kouluttautuminen ja itsenä pitäminen aallon harjalla on ehdottomasti tärkeää. On myös hyvä keskittyä johonkin asiaan ja opiskella sitä mahdollisimman syvällisesti. Yksi erikoisuus ja erityisosaaminen voi monesti tuoda paljon enemmän asiakkaita kuin kaiken osaaminen hiukan.”100Sykkeessä kaikki työntekijät ovat erikoistuneet omiin sektoreihinsa. Se edesauttaa jokaisen terapeutin asiakashankintaa. Kaikki eivät tee kaikkea, vaan asioita on jaettu ja erikoistuttu.Lindroos korostaa myös asiakaspalvelua ja asiakkaiden kohtaamisesta. Asiakasta pitää ehdottomasti kunnioittaa ja kuunnella. Pitää olla valmis myös kehittymään ja ottamaan vastaan rakentavaa palautetta.”Joustavuus, asiakaslähtöisyys, ammatillisuus, luotettavuus, yksilöllisyys. Siinä hyvin tärkeitä asioita, jotka varmasti jokaisessa menestyvässä yrityksessä on huomioitu hyvin”, hän toteaa.
Tavoitteena olla monipuolisin hyvinvointikeskus. 100Sykkeen tarina on monivaiheinen. Alun perin Erika Lindroos teki toiminimellä töitä Luvialla vuodesta 2010. Hänen miehensä Lasse Lindroos, fysioterapeutti hänkin, perusti oman yrityksen Eurajoelle. Ajatuksena oli, että joskus molempien yritykset voisi yhdistää osakeyhtiöksi.”Vuonna 2015 perustimme osakeyhtiön JokiFysio Oy. Samalla teimme päätöksen laajentaa yritystä Poriin. Tämä tarkoitti mittavia investointeja, kun samaan syssyyn päätettiin vastaanoton yhteyteen perustaa jo pitkään haaveena ollut kuntosali”, Lindroos kertoo.Yhtiökumppaneiksi pyydettiin Erikan sisko ja hänen miehensä, Janika ja Sami Nieminen. Janika on lähihoitaja ja jalkahoitaja, Sami fysioterapeutti.”Löysimme noin 900 neliön tilat aivan Porin ydinkeskustasta. Vanhat yritykset fuusioitiin JokiFysio Oy:ksi. Porin toimipisteen nimeksi tuli 100Syke. Tänä vuonna olemme sulkeneet Luvian toimipisteen. Jäljellä on siis Eurajoella JokiFysio ja Porissa 100Syke.”Omistajapariskunnat mukaan lukien yritys työllistää 13 ihmistä.Tulevaisuudessa toimintaa on tarkoitus kehittää vahvasti.”3-5 vuoden visio on olla Satakunnan monipuolisin ja suurin hyvinvointikeskus. 10 vuoden päästä yritys on mahdollisesti laajentunut jo muuallekin Suomeen ja/tai koulutamme muita hyvinvointialanyrittäjiä vastaavan konseptin luomiseen”, Erika Lindroos sanoo.
Palveluja joka lähtöön. 100Syke tarjoaa laajan kattauksen palveluja.”Meillä tehdään siis fysioterapiaa ja jalkahoitoja, mutta myös kauneudenhoitopalveluita. Ja sitten toki meillä on myös PhysioTrainer palveluita kuntosalin puolella. Näiden lisäksi on lastensynttäreitä erilaisilla liikunnallisilla teemoilla. Ryhmäliikunnan puolella meillä on ilmajoogaa, Omnia -kiertoharjoittelua pienryhmälle, kehonhuoltoa ja nyt syksyllä uutuutena tulossa GoFlo training -tunti. Lapsille meillä on myös temppujumppaa, parkouria sekä lasten ja nuorten voimaharjoittelua”, Erika Lindroos luettelee.Fysioterapiaryhmiä järjestetään myös. Aikuisten ryhmät ovat pääsääntöisesti pienryhmäharjoittelua, sillä niissä halutaan säilyttää fysioterapeuttinen ote.Lindroos toteaa, että fysioterapia-asiakkaita on selvästi enemmän kuin kuntosali- tai liikunta-asiakkaita. Liikevaihdosta kaksi kolmasosaa tulee fysioterapiasta.”Haluamme levittää helposti lähestyttävää, matalan kynnyksen palveluiden sanomaa. Toivomme, että 100Syke -nimestä ihmisille tulee mieleen asiakaslähtöisyys, helposti lähestyttävyys, aito kohtaaminen ja kuuntelu ja asiakkaan huomiointi. Monipuolisuus ja vahva ammattitaito ja osaaminen ovat myös ehdottomasti kulmakiviämme.”
Suosittu ilmajooga. Yksi 100Sykkeen palveluista on ilmajooga. Ajatus lähti siitä, kun Erika Lindroos pääsi sitä itse kokeilemaan pari vuotta sitten.”Tilasimme heti itsellemme tulevalle salillemme myös muutaman ilmajoogapussin. Niitä pitikin tuntien alettua tilata hyvin pian lisää. Nyt meille mahtuu kerralla 11 ilmajoogia ja tunteja on viikossa yhteensä neljä. Usein tunnit ovat täynnä.”Ilmajooga sopii aivan kaikille, nuoresta vanhaan. Se kehittää loistavasti vartalonhallintaa, tasapainoa ja liikkuvuutta.”Lisäksi se on ihanaa terapiaa mielelle! Ilmajooga mahdollistaa sellaisia asioita, joita ei "kuivalla maalla" pysty tekemään. Joten onnistumisen kokemuksia siitä saa takuulla. Yksilöfysioterapiassakin kankaita on käytetty hyödyksi. Niillä on loistava tehdä rentoutuksia ja erilaisia venytyksiä”, Lindroos sanoo.Diariumiin saa sujuvasti uusia palveluja ja tuotteitaDiarium otettiin Eurajoella käyttöön viisi vuotta sitten.”Olimme tosi tyytyväisiä heti alusta asti asiakaspalveluun ja hommien sujuvuuteen”, Erika Lindroos sanoo.Hän pitää ohjelmaa selkeänä. Parhaita ominaisuuksia ovat ajanvarauskalenterin käyttömahdollisuudet ja nettiajanvarauksen helppous. Ohjelmalla on helppo ja sujuva luoda uusia palveluita ja tuotteita. Raportit saa tosi kätevästi ja selkeästi ulos.Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium. Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.