Laadukasta fysioterapiaa lähes 40 vuotta
Paimion-Sauvon Fysioterapialla on pitkä historia. Marja Leena Jaakkola perusti yrityksen 1980 Paimioon. Nyt se työllistää hänen lisäkseen kaksi fysioterapeuttia. Toinen toimipiste Sauvossa avattiin kesällä 2017.”Kollega siellä jäi eläkkeelle, eikä hänellä ollut jatkajaa. Meillä se työllistää vajaan yhden henkilön”, hän kertoo.Myös hän itse on jäämässä eläkkeelle, ja kuvaa nykyistä rooliaan juoksutytön rooliksi. Paperitöitä ja asioiden järjestämistä, hallintoa, riittää jokaisessa yrityksessä.
Valtaosa lapsiasiakkaitaPaimion-Sauvon Fysioterapia tarjoaa laaja kattauksen erilaisia fysioterapiapalveluita lapsista aikuisiin.
Iso osa asiakkaista on lapsia. Lasten ja nuorten fysioterapiaan on panostettu myös työntekijöiden koulutuksessa.Toki asiakkaina on yhtä paljon myös muun muassa tuki- ja liikuntaelinongelmaisia, neurologisen kuntoutuksen aikuisasiakkaita, veteraaneja , senioreita ja leikkausten jälkeistä kuntoutusta tarvitsevia.Asiakaslähtöisyys koetaan yrityksessä tärkeäksi.”Lapset ja nuoret vaativat erityisesti heittäytymistä. Tilanteessa pitää olla satasella läsnä”, Marja Leena Jaakkola ja fysioterapeutti Mari Ruoholahti toteavat.Paimio sijaitsee Turun kupeessa. Paikkakunnalla asuvat nauttivat mielellään omassa kunnassa sijaitsevista palveluista. Ei tarvitse lähteä kauas, ja aina löytyy ilmaisia parkkipaikkoja.Sote herättää naisissa epävarmuuden tunnetta ja kysymyksiä. Asiakkaita on tulevaisuudessakin, mutta mihin heidät ohjataan?Ilon aihe on se, että Kelan tarjoukset menivät syksyllä läpi.
Keho on tehty liikkumaan, Naiset kertovat kokemastaan ja näkemästään muutoksesta fysioterapiassa oman työuransa aikana. Vielä 80-luvulla asiakkaina oli raskaan fyysisen työn tekijöitä. Heillä oli esimerkiksi pahoja kulumia.Enää niitä ei näe. Sen sijaan staattinen tietokonetyö ja yleensä istumatyö kuormittaa kehoa. Sen lisäksi henkinen paine ja stressi näkyy asiakkaissa.”Fysioterapeutti on myös sielunhoitaja. Stressi tuo fyysiset oireet kehossa esiin, esimerkiksi hartioissa ja selässä. Osa ihmisistä liikkuu paljon, mutta osa ei liiku ollenkaan. Keho on tehty liikkeeseen, ei vain istumaan. Meidän tehtävämme on aktivoida ihmisiä”, naiset toteavat.Suutarin lapsilla ei ole kenkiä, mutta nämä naiset elävät niin kuin opettavat. Molemmat pitävät omasta kunnostaan huolta esimerkiksi ohjattujen jumppien, kuntosalin, uinnin ja kävelyn avulla.
Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium. Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.