Fysioterapiaa jo 34 vuotta
”Pitkän iän salaisuus ovat tyytyväiset asiakkaat. Annamme niitä hoitoja mitä asiakkaat haluavat ”, Virkkalan Fysioterapian omistaja, osteopaatti/OMI-terapeutti Jouko Urhola sanoo.
Lohjan Virkkalassa sijaitseva Virkkalan Fysioterapia on täyttänyt 34 vuotta. Asiakkaiden joukossa on niitä, jotka ovat olleet asiakkaina lähes alusta asti. Asiakkaiden pitäminen tyytyväisenä edellyttää jatkuvaa kouluttautumista, opiskelua ja kehittymistä. Pitää pysyä ajan hermolla. ”Jossain vaiheessa 80- ja 90-luvulla tulivat koneet, hoitoja annettiin paljon niillä. Nyt on menty taas takaisin siihen, että hoidetaan käsituntumalla”, Urhola kertoo.
Palveluja laajalla skaalalla
Virkkalan Fysioterapiassa on töissä osteopaatti/OMI-terapeutti ja kaksi fysioterapeuttia. Lisäksi yrityksessä toimii personal trainer, jolla on ravintovalmentajan pätevyys. Fysioterapiapalvelujen lisäksi yritys tarjoaa hierontaa ja muita hoitoja myös ilman lääkärin lähetettä. Erikoisosaamiseen kuuluu ortopedinen manuaaliterapia, neurologinen fysioterapia, osteopatia, akupunktio, McKenzie-terapiat ja vyöhyketerapia. Tyypillisesti asiakkailla on työperäisiä rasitusvaivoja. Toimistotyöläisillä ongelma on niskassa, selässä tai hartiaseudulla, raskaan työn tekijöillä on yleensä selkäongelmia. ”Nuorilla välilevyn pullistumat ovat lisääntyneet”, Jouko Urhola toteaa. Kun Virkkalan Fysioterapia aloitti, seudulla oli kaksi isoa tehdasta, kalkkitehdas ja paperitehdas. Niiden lakkauttaminen näkyi asiakaskunnassa, mutta tilalle on tullut asiakkaita lähikunnista. Työterveydenhuollon kautta tulee iso osa asiakkaista.
Kotikäynnillä lisää liikkuvuutta
Virkkalan Fysioterapia tekee myös kotikäyntejä. Niissä on yleensä kyse vaikeavammaisen kuntoutuksesta. ”Kotikäynti on monesti jumppaa, jolla pyritään parantamaan asiakkaan toiminta- ja liikuntakykyä. Tavoite on, että asiakas pärjäisi kotona”, Urhola sanoo. Miltä näyttää tulevaisuus, seuraavat 34 vuotta eteenpäin? ”Uskon että liikkeen toiminta jatkuu, vaikken itse ole silloin enää mukana. Työperäisiä vaivoja ja sairauksia on jatkossakin. Kun vain kehittää itseään, tarvetta fysioterapialle on”, Urhola vastaa.
Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium. Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.